11 Ocak 2017 Çarşamba

Otomatik Talimatı ile Elektrik Faturası Ödeme

Bilindiği üzere günümüzün en büyük sorunlarından birisi fatura ödeme ve fatura takip etme işlemleridir. Özellikle tam olarak geleceği gün kesin olmayan su, elektrik ve doğal gaz faturaları aboneleri bir hayli zorlamaktadır. Peki, elektrik fatura ödeme işlemleri nasıl gerçekleştirilir?
Elektrik faturası ödemek için günümüzde birçok anlaşmalı firma ve kurum bulunuyor. Firmanın kendi sitesinden ödeme kabul etmemesi durumunda internette herhangi bir yerde bulabileceğiniz fatura ödeme noktaları aracılığı ile kolayca fatura ödeme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bu ödeme merkezleri fatura işlemleri için kullanıcılardan belli bir miktar komisyon almaktadır. Yani normalde ödemeniz gereken fatura tutarının 1 ya da 2 TL daha fazlasını ödemeniz gerekiyor. Bu esnada faturaya ek bir ücret ödemek istemiyorsanız daha güvenilir ve uygun fiyatlı diğer yöntemleri kullanabilirsiniz.
Firmanın şubelerinden ödeme
Size elektrik dağıtım hizmeti sunan firmanın şubelerinden sabah 8 ile akşam 17.30 saatleri arasında kolayca elektrik fatura ödeme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Fatura ödeme işlemleri sizin isteğiniz üzere nakit ya da kart ile yapılabilir. Firmanın anlaşmalı olduğu banka kartları için taksit imkanı da sunulmaktadır. Bu sayede fatura borcunuzu kredi kartına kolayca taksitlendirebilir ve ödemede hiçbir zorluk çekmezsiniz. Hangi elektrik dağıtım firmasının hangi kredi kartlarına taksitli ödeme imkanı sunduğunu öğrenmek için firmanın şubelerinden ya da internet sitesinden gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
Otomatik ödeme talimatı ile elektrik faturası ödeme
Elektrik faturası takibi yapmak ve ödeme işlemleri ile uğraşmak istemiyorsanız sizin için en ideal seçenek elektrik faturası için otomatik ödeme talimatı vermektir. Banka hesabınıza ya da kullandığınız kredi kartınıza otomatik ödeme talimatı vermek için elektrik dağıtım firmasının şubesine gitmeniz gerekiyor. Otomatik ödeme talimatı verdikten sonra faturanızı her ay fatura kesim tarihinde ödenecek ve size alınan ödeme için bir bilgilendirme mesajı gelecektir. Faturada sorun olduğunu düşünüyorsanız ödenen fatura için itiraz etme hakkınız da bulunuyor. Otomatik ödeme talimatı verdiğiniz hesapta, faturayı ödeyecek yeterli bakiye bulunmuyor ise yine size bilgilendirme mesajı gelecek ve hesabınızda/kredi kartınızda yeterli bakiye olduktan sonra fatura otomatik olarak ödenmeye devam edecektir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bir aylık elektrik faturası bedavaya gelebilir

Elektrik faturası aylık 82 lira ve üzerinde gelen kullanıcılara tedarikçilerini seçme hakkı getirilmesinin ardından tüketicilere, hizmet al...